Predikanten

Ds. Pieter Koekkoek

Ik ben geboren in Hardinxveld-Giessendam en opgegroeid in Sleeuwijk. Van 1979 - 1987 studeerde ik theologie aan de Theologische Universiteit in Kampen. In deze periode werkte ik ook enige tijd als catecheet in Zwolle en enkele jaren was ik als student-assistent verbonden aan de afdeling Kergeschiedenis van de universiteit. Ik studeerde af bij deze afdeling met een dotoraalscriptie over de Doleantie (kerkscheuring aan het einde van de 19e eeuw) Ik werd predikant van de Gereformeerde kerk van Gameren en Zuilichem in de Bommelerwaard en vervolgens in 1993 van de Gereformeerde kerk van Woudenberg. Hier maakte ik in 1996 de federatie mee met de Hervormde deelgemeente Salem, waarbij ik ook aan deze gemeente werd verbonden als predikant. De fusie tot Protestantse gemeente de Voorhof in 2005 beschouw ik als een hoogtepunt. Nog steeds werk ik met veel plezier in deze gemeente, als wijkpredikant voor wijk Noord. Mede hierdoor ligt vooral het ouderenpastoraat op mijn weg. Daarnaast is het fijn om ook de theologie meer inhoudelijk over te brengen aan de mensen en daar met elkaar over in gesprek te zijn. Steeds weer blijkt het Oude Woord te kunnen verrijken op nieuwe wijze.

Contactgegevens:
ds. Pieter Koekkoek
Piet Heijnlaan 10
3931 AD Woudenberg
tel: 033 286 7225
E-mail: pbkoekkoek [apenstaartje] kpnmail.nl

ds Aleida de Hoog

Per 1 augustus wordt ondergetekende voor 40% uw predikant. Zij zal de belangrijkste -pastorale- taken van uw vertrokken predikant, ds Dick Steenks, overnemen. Dit totdat er een nieuwe predikant aan uw gemeente verbonden wordt.
Wie ben ik? Tot eind mei vorig kalenderjaar was ik verbonden aan de Protestantse Gemeente te Doorn. Daar heb ik met veel vreugde elf jaar gewerkt. Daarvóór was ik predikant in Willemstad (N-B). En daarvoor was ik als lerares Nederlands verbonden aan een scholengemeenschap in Rotterdam. Ik ben dus een zgn. ‘late roeping’. Eerst Nederlands gestudeerd en later naast het docentschap een studie theologie in Leiden, de kerkelijke opleiding in Utrecht.  Oorspronkelijk kom ik uit Pijnacker (bij Delft). Wij woonden heerlijk buitenaf, daardoor ben ik al heel jong veel gaan fietsen.  Dat is altijd gebleven. Ik ben net terug van een fietsvakantie van Hamburg naar Rügen, prachtig!
Naast fietsen houd ik ook van lezen, heb vooral belangstelling voor poëzie, houd van woordspelletjes en van mijn hond Sjoeke, een Friese stabij. Verder doe ik visitatiewerk, geef taalles aan Syrische vluchtelingen en mag ik ook graag een museum bezoeken.

Ik hoop velen van u te ontmoeten! Om te beginnen in het pastoraat, maar ook bij andere gelegenheden,  b.v. op de startzondag in september.  U kunt mij bereiken via mijn gsm: 06-21893914, op maandag en dinsdag tussen 9 en 10 uur.  Op maandagmorgen kunt u mij in de regel ook vinden in de consistoriekamer van De Voorhof.  Buiten deze momenten kunt u mij in geval van nood wel bereiken. Maar het liefst houd ik de maandag en de dinsdag voor Woudenberg. U kunt mij ook mailen: dehoog [apenstaartje] pkndevoorhof.nl. Ik hoop in uw midden en samen met u een goede tijd te hebben.

Contactgegevens:
ds Aleida de Hoog
Schoonoordselaan 6
3941KN Doorn
tel. 06-21893914
E-mail: dehoog [apenstaartje] pkndevoorhof.nl

Vanwege het vertrek van ds. Dick Steenks naar de Protestantse Gemeente Wemeldinge is er een vacature.