JOP Basics (basiscatechese)

JOP Basics, basiscatechese

Basiscatechese, dat is een moeilijk woord. Eigenlijk zijn het twee woorden: "basis" en "catechese". Dan lijkt het al wat minder moeilijk. Basis is niet zo'n heel moeilijk woord. De basis is, waar iets mee begint. Als je een huis gaat bouwen, moet je eerst zorgen dat er in de grond een sterke onderkant gemaakt wordt. Dat is de basis waar het huis op komt te staan. Als je wilt kunnen lezen, moet je eerst alle letters goed leren, dat is de basis om te kunnen lezen. Catechese is een moeilijk woord voor: uitleggen. Basiscatechese betekent dus eigenlijk: het begin van het uitleggen.
Bij basiscatechese kun je van alles leren over God, Jezus, de Bijbel, de kerk, de doop, het avondmaal en de feesten van de kerk. Sommige dingen leer je door er over te praten, andere dingen leer je door iets te doen. Bij JOP Basics leren en doen we van alles. We proberen er iets leerzaams en iets leuks van te maken.

JOP Basics is altijd op de eerste dinsdagmiddag van de maand van 15.45 tot 16.45 uur en op de derde zondag van de maand tijdens de kerkdienst van 10.00 tot 11.00 uur.
We beginnen op dinsdag 4 oktober 2016 (leiding Corine de Kruijf) en de eerste zondag is 15 oktober 2016 (leiding kindernevendienst).
De kinderen krijgen een uitnodiging thuis gestuurd.
Meer informatie volgt ook in De Schakel.