JOP Basics (basiscatechese)

JOP Basics, basiscatechese

Basiscatechese, dat is een moeilijk woord. Eigenlijk zijn het twee woorden: "basis" en "catechese". Dan lijkt het al wat minder moeilijk. Basis is niet zo'n heel moeilijk woord. De basis is, waar iets mee begint. Als je een huis gaat bouwen, moet je eerst zorgen dat er in de grond een sterke onderkant gemaakt wordt. Dat is de basis waar het huis op komt te staan. Als je wilt kunnen lezen, moet je eerst alle letters goed leren, dat is de basis om te kunnen lezen. Catechese is een moeilijk woord voor: uitleggen. Basiscatechese betekent dus eigenlijk: het begin van het uitleggen.
Bij basiscatechese kun je van alles leren over God, Jezus, de Bijbel, de kerk, de doop, het avondmaal en de feesten van de kerk. Sommige dingen leer je door er over te praten, andere dingen leer je door iets te doen. Bij JOP Basics leren en doen we van alles. We proberen er iets leerzaams en iets leuks van te maken.

JOP Basics is  op de derde zondag van de maand tijdens de kerkdienst van 10.00 tot 11.00 uur. 

Als je naar jopbasics wilt komen, vergeet je dan niet op te geven bij de jopbasics leiding. Per keer staat op deze site bij wie je kunt aanmelden. We starten om 10 uur direct in de soos. Daar kijken we online een stukje dienst mee en hebben daarna onze eigen viering. Je kunt ook zonder je ouders komen. Mochten je ouders wel mee willen komen, dan kunnen ze zich aanmelden voor de kerkdienst via:
https://www.pkndevoorhof.nl/aanmelden
We kunnen i.v.m. de coronamaatregelen niet garanderen dat er voldoende plek is voor jullie ouders.

De data voor aankomend seizoen (2020-2021) zijn:

Zondag 18 oktober In  Jeruzalem wordt de tempel herbouwd door de Israelieten. Ze ondervinden daar wel tegenslag bij. Bij Jop Basic hebben we vandaag stil gestaan bij wat we belangrijk vinden in het leven en in het Geloof. Alle kinderen mochten dit vertellen en een poppetje uitkiezen die bij hen past. De poppetjes hebben we bij elkaar gezet en er een huis ter bescherming omheen gebouwd. Zie op de foto's het resultaat,

        

  

Zondag 15 november
zondag 20 december
zondag 17 januari
zondag 21 februari
zondag 21 maart
zondag 18 april
zondag 16 mei