Kindernevendienst

Kindernevendienst:

Elke zondagochtend tijdens de dienst is er kindernevendienst voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Na het kindermoment in de dienst gaan we naar onze eigen ruimte om daar met elkaar verder te praten over het bijbelverhaal van die zondag. We gaan ook creatief aan de slag met het thema. Dit kan zijn door een knutselwerkje, een puzzel een bouwwerk of een sport/spel activiteit. Tijdens de collecte gaan we terug naar de kerkzaal om daar met alle gemeenteleden de dienst af te sluiten. 
Met Kerst, 40 dagen tijd, (Palm)Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zullen we extra aandacht besteden aan de betekenis van deze feesten en zijn er projecten die ook in de dienst zullen terugkomen.

Voor de kinderen van groep 7 en 8 is er  elke 3e zondag van de maand Jop Basics. Daarin nemen we de tijd en de ruimte om met de oudste kinderen dieper in te gaan op een bepaald thema. Dit kan door gesprek, sport/spel, een puzzel, een youtube filmpje o.i.d.Kijk op de jopbasics pagina van onze website voor meer informatie.

De kindernevendienst is hard op zoek naar enthousiaste gemeenteleden die het leuk vinden om kindernevendienst te geven, mee te doen met 1 van onze projecten of Jopbasics te geven. Interesse? stuur een mail naar kindernevendienst [apenstaartje] pkndevoorhof.nl 

Startzondag/jopkidskamp:

Zondag 12 september is de startzondag. We willen alle kinderen van groep 5-8 uitnodigen bij het jopkidskamp. Meer informatie hierover vindt je op de jopkidspagina van onze website.

Komen jullie weer naar de kindernevendienst?

Toen corona begonnen is en de kerk met name online diensten kon verzorgen, zijn wij begonnen met het kindernevendienstverhaal in de kerkdienst en met het plaatsen van de werkbladen op deze site. Zo kunnen de kinderen thuis toch meedoen met de kindernevendienst. Inmiddels mogen er weer 50 bezoekers naar de dienst komen waarbij kinderen niet meegerekend worden bij deze 50. Er is voldoende ruimte voor kinderen om weer naar de Voorhof te komen en wij als kindernevendienstleiding vinden het erg leuk als de kinderen weer met elkaar in de kerk komen. 
Mocht je de werkbladen toch graag digitaal ontvangen, stuur dan een mailtje naar kindernevendienst [apenstaartje] pkndevoorhof.nl 

Het kindermoment in de dienst zal blijven. We gaan de komende tijd bekijken hoe we dit goed vorm kunnen blijven geven. Na het kindermoment zullen we met de kinderen naar de eigen ruimte gaan voor de verwerking van het verhaal. 

Deze website blijft wel in gebruik! Het is jullie website! Mocht je leuke foto's van werkjes hebben, of een leuk liedje, of een leuk verhaal. Stuur het op naar kindernevendienst [apenstaartje] pkndevoorhof.nl en dan zorgen wij dat jouw foto, liedje of verhaal op deze website komt. Verder zal al het nieuws rondom de kindernevendienst op deze site te vinden zijn.