Kindernevendienst

Kindernevendienst:

Elke zondagochtend tijdens de dienst is er kindernevendienst voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Na het kindermoment in de dienst gaan we naar onze eigen ruimte om daar met elkaar verder te praten over het bijbelverhaal van die zondag. We gaan ook creatief aan de slag met het thema. Dit kan zijn door een knutselwerkje, een puzzel een bouwwerk of een sport/spel activiteit. Tijdens de collecte gaan we terug naar de kerkzaal om daar met alle gemeenteleden de dienst af te sluiten. 
Met Kerst, 40 dagen tijd, (Palm)Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zullen we extra aandacht besteden aan de betekenis van deze feesten en zijn er projecten die ook in de dienst zullen terugkomen.

Voor de kinderen van groep 7 en 8 is er  elke 3e zondag van de maand Jop Basics. Daarin nemen we de tijd en de ruimte om met de oudste kinderen dieper in te gaan op een bepaald thema. Dit kan door gesprek, sport/spel, een puzzel, een youtube filmpje o.i.d.Kijk op de jopbasics pagina van onze website voor meer informatie.

De kindernevendienst is hard op zoek naar enthousiaste gemeenteleden die het leuk vinden om kindernevendienst te geven, mee te doen met 1 van onze projecten of Jopbasics te geven. Interesse? stuur een mail naar kindernevendienst [apenstaartje] pkndevoorhof.nl 

Palmpasen:

Zondag 10 april is het palmpasen. We gaan dat vieren met het versieren van palmpasen stokken bij kindcentrum koningin Juliana (Ekris 25) De kinderen zijn met hun ouders welkom op deze school vanaf 9 uur 's morgens. Na het versieren gaan we met alle kinderen in een feestelijke optocht naar de Voorhof (ouders mogen alvast vooruit lopen naar de kerk) Bij de Voorhof is dan om 10 uur een kerk- en schooldienst. De stokken mogen na afloop mee naar huis. Wil je ook een stok versieren? Stuur dan een persoonlijk berichtje naar mij of naar Marie Jose. Ook voor vragen kun je bij ons terecht. Tot zondag 10 april!