Kindernevendienst

Kindernevendienst:

Elke zondagochtend tijdens de dienst is er kindernevendienst voor de kinderen in de basisschoolleeftijd. Na het kindermoment in de dienst gaan we naar onze eigen ruimte om daar met elkaar verder te praten over het bijbelverhaal van die zondag. We gaan ook creatief aan de slag met het thema. Dit kan zijn door een knutselwerkje, een puzzel een bouwwerk of een sport/spel activiteit. Tijdens de collecte gaan we terug naar de kerkzaal om daar met alle gemeenteleden de dienst af te sluiten. 
Met Kerst, 40 dagen tijd, (Palm)Pasen, Hemelvaart en Pinksteren zullen we extra aandacht besteden aan de betekenis van deze feesten en zijn er projecten die ook in de dienst zullen terugkomen.

Voor de kinderen van groep 7 en 8 is er  elke 3e zondag van de maand Jop Basics. Daarin nemen we de tijd en de ruimte om met de oudste kinderen dieper in te gaan op een bepaald thema. Dit kan door gesprek, sport/spel, een puzzel, een youtube filmpje o.i.d.Kijk op de jopbasics pagina van onze website voor meer informatie.

De kindernevendienst is hard op zoek naar enthousiaste gemeenteleden die het leuk vinden om kindernevendienst te geven, mee te doen met 1 van onze projecten of Jopbasics te geven. Interesse? stuur een mail naar kindernevendienst [apenstaartje] pkndevoorhof.nl 

 

De online nevendienst:

Er mogen helaas weer een beperkt aantal bezoekers naar de kerkdiensten komen. Dit betekent dat de kans groter is dat je thuis online naar de kerkdienst kijkt dan dat je aanwezig bent in de kerk. Als je naar de kerk komt zal de aanwezige kindernevendienstleiding zorgen dat er een verwerking voor je is, voor na het kinderverhaal. Jullie spreken dan samen af of je tijdens de kerkdienst in de zaal blijft met een werkje, of dat je achter in de hal gaat zitten of dat je samen naar de kindernevendienstruimte gaat.

Als je online meekijkt is er ook de mogelijkheid om de bijbehorende werkjes te ontvangen. Stuur dan een mail naar kindernevendienst [apenstaartje] pkndevoorhof.nl We sturen de werkjes dan digitaal toe. Heb je geen printer? Geen probleem zet dat ook even in de mail, samen met je huisadres. Dan zorgen we dat je de werkjes op papier krijgt.

We hopen dat we snel weer bij elkaar kunnen komen in onze eigen ruimte.

Groet van de kindernevendienstleiding.