Kindernevendienst

We kunnen nu niet allemaal bij elkaar komen in de Voorhof. Gelukkig wordt er elke zondag in de dienst een kinderverhaal verteld. Op deze site vind je de werkjes die bij het verhaal horen, scroll maar naar beneden...  Als jullie een leuk idee hebben voor op deze website, of je wilt iets delen (bijvoorbeeld een mooie foto van je gemaakte werkje) mail ons. 

Ons mailadres is: kindernevendienst [apenstaartje] pkndevoorhof.nl 

De werkbladen voor deze zondag:

zondag 4 april (kerkraam)
zondag 4 april (paaskaart)
zondag 11 april (fototoestel en bril)

Uitleg werkjes:

werkje fototoestel:
In Jezus' tijd was er nog geen fototoestel. Tomas moest het doen met de woorden van zijn vrienden. Toen hij Jezus echt kon zien. wat zag Tomas toen door de lens? Teken dat op het fototoestel. Stel iemand had Tomas gefotografeerd. Hoe voelde Tomas zich nadat hij Jezus had ontmoet? Hoe zag Tomas er toen uit?  Volg de instructies op het werkblad voor het maken van het fototoestel. Tip, kopieer het op stevig papier. 

werkje bril:
Met deze bril kan je goed kijken. Maar geloven jullie  met deze bril ook dingen die je niet kunt zien? Lukt dat ook zonder bril? Volg de instructies op het werkblad voor het maken van de bril. 

Wij ontvangen graag een foto van jullie werkjes als ze klaar zijn. Dan kunnen we ze laten zien in de kerkdienst. Stuur je foto's naar kindernevendienst [apenstaartje] pkndevoorhof.nl 

Zondag 11 april Wat zie je aan me? (Johannes 20:19 en 20:24-30)

Jezus verschijnt aan zijn leerlingen en wenst hen vrede. Tomas is er niet bij. Hij heeft Jezus niet gezien. Hij kan het niet geloven. Tot hij Jezus met eigen ogen ziet en Jezus zegt: "Kijk maar goed naar Mij, Voel Mij maar aan." Nu gelooft Tomas wat hij ziet en voelt: U bent mijn Heer en mijn God

  

Dit is het werkje van het fototoestel. August heeft deze voor jullie in elkaar geknutseld. Zijn boodschap hierbij is dat we allemaal uit mogen kijken, dat we in de toekomst als gemeente weer bij elkaar ogen komen. We mogen hiervoor bidden.

Diep diep diep als de zee:

Dit liedje kennen jullie ongetwijfeld allemaal. De zee is oneindig diep, de lucht oneindig hoog en hebben jullie wel eens op het strand gestaan? Hoe wijd is dan de zee? Wij hoeven geen tastbaar bewijs, maar mogen weten dat Jezus liefde oneindig groot is: