Kindernevendienst

We kunnen nu niet allemaal bij elkaar komen in de Voorhof. Gelukkig wordt er elke zondag in de dienst een kinderverhaal verteld. Op deze site vind je de werkjes die bij het verhaal horen. Als jullie een leuk idee hebben voor op deze website, of je wilt iets delen (bijvoorbeeld een mooie foto van je gemaakte werkje) mail ons. 

Vanaf 18 oktober mogen er 30 mensen naar de voorhof komen. Hiervoor kun je je aanmelden via het aanmeldformulier op deze website. Klik links bovenin maar op "welkom" dan vindt je het vanzelf. Mocht jij  je aangemeld hebben om naar de kerk te komen, wil je ons dan een mailtje sturen met je naam en je leeftijd? Dan zorgen wij dat er voor jou iets te doen is tijdens de kerkdienst. 

We zijn ook op zoek naar kinderen die helpend handje willen zijn tijdens het kindermoment. Mail ons als je dat leuk vindt.

Ons mailadres is: kindernevendienst [apenstaartje] pkndevoorhof.nl 

Werkbladen voor de betreffende zondag:

Zondag 25 oktober Een open boek, Nehemia 7:72b-8:18
 
De stad Jeruzalem is herbouwd. Het volk verzamelt zich op het plein bij de Waterpoort. Daar leest de priester Ezra voor uit het boek met de wet van Mozes. Het lijkt erop alsof het volk geen weet meer heeft van dit boek. Het boek raakt de harten van de mensen diep. De mensen vieren feest. Het loofhuttenfeest wordt gevierd. Dat wordt nu nog gevierd. Tijdens dit feest leven de mensen in een loofhut en gedenken dat God de Israelieten 40 jaar door de woestijn heeft geleid en beschermd. Dit hebben we begin van dit jaar gelezen in het boek Exodus.


een voorbeeld van een loofhut tijdens het loofhuttenfeest.

De werkjes:

Boekenlegger:
Maak een mooie boekenlegger om niet te vergeten waar je bent of om te onthouden waar staat wat jou raakt.

favoriete bijbelverhaal:
Welk verhaal in de Bijbel spreekt jou het meeste aan? Teken erover in het opengeslagen boek. Om het nooit te vergeten.

Zet de speakers maar aan, een mooi lied over het loofhuttenfeest:

Kom zing/Loofhuttenfeest

De kinderen hebben de afgelopen weken gebouwd aan huizen en tempels. Hier het resultaat: