Bijbelse Tuin De Voorhof

Sinds twee jaar is er een bijbelse tuin gerealiseerd bij De Voorhof.
Het eerste gedeelte vertelt in struiken, planten en bloemen het verhaal van de geboorte van Jezus, zijn leven, zijn kruisiging en dood, opstanding en hemelvaart tot aan de uitstorting van de Heilige Geest met Pinksteren.
Het tweede gedeelte aan de overkant van het kruispad is de zomertuin, die ingedeeld is volgens de kleuren van de regenboog.

De tuin wordt onderhouden door Stef en mij, samen met een aantal vrijwilligers, gemeenteleden, die wekelijks helpen om de tuin er mooi en aantrekkelijk uit te laten zien.
En hij ziet er mooi uit!!!
Alles wat we hebben geplant (heel veel gekregen van gemeenteleden en af en toe wat gekocht) doet het ook echt goed.

Gemeenteleden genieten ervan, staan vaak even te kijken, veelal na de zondagse kerkdienst, of na een vergadering.
We krijgen vaak en veel complimenten en dat geeft veel voldoening, want dat het veel werk is, om de tuin ook mooi te laten blijven, is een ding wat zeker is.

En toen kwam corona in ons leven en werd alles anders: er worden nog wel kerkdiensten gehouden in De Voorhof, gelukkig, maar we zien elkaar niet of nauwelijks meer en er mogen voorlopig geen activiteiten meer georganiseerd worden rond De Voorhof.
Alles digitaal en op afstand.

En de tuin……de tuin, die trekt zich niets aan van corona, de tuin staat in volle bloei en ligt te stralen in de stralende zonneschijn.

En toen bedacht iemand van taakgroep Vorming & Ontmoeting, dat het misschien een idee was om de tuin toch bij de gemeenteleden te brengen door regelmatig foto’s te plaatsen op de website en zo ontstond deze nieuwe rubriek: “Bijbelse Tuin” naast de al een paar jaar bestaande rubriek met de liturgische schikkingen.

Ik zal proberen regelmatig foto’s met een stukje tekst toe te voegen aan deze rubriek, zodat iedereen, die, nu zeker in deze corana periode, niet naar De Voorhof kan en mag komen, toch een beetje mee te laten genieten van de bloeiende tuin.

Henneke Loosman