Bijna € 11.000 voor Straatkinderen in Medellín

Er is ongelofelijk veel werk verzet voor het project Straatkinderen in Medellín in de afgelopen maanden en dat is niet zonder resultaat gebleken. Het streven was om €10.000,- bij elkaar te brengen, maar… het is zelfs meer geworden: een opbrengst van € 10.951!

4G-in-actie
De jongeren van 4G hielden acties voor hun Nacht zonder Dak. Ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast de groep en de leiding zich inzetten voor het doel. Uiteindelijk hebben zij meer dan € 2000 bij elkaar gebracht voor Tear (de organisatie achter Nacht zonder Dak) en voor Medellín! Een enorme prestatie.

Heel veel acties
We organiseerden een tapasrestaurant en een benefietconcert met Rineke de Wit en drie andere musici voor dit project omgedoopt tot de Amigos (dat betekent ‘vrienden’ in het Spaans). Zelfs bij Voetvalvereniging Woudenberg dook het project op tijdens het Internationaal U14 toernooi.

En nog meer activiteiten
En dan waren er nog de activiteiten in en om de kerk: het naaiatelier en de strijkservice, een step-workshop en zelf tapas maken, Pieter deelde zijn kennis over Paleografie. Jannette Maijen is nog van plan een cursus Nordic Walking te organiseren (info: Jannettemvdl [apenstaartje] gmail.com).

Dromen voor de toekomst
De mogelijkheden en de kansen die het ingezamelde bedrag de kinderen geeft, die onder zulke moeilijke omstandigheden op moeten groeien en het hoofd boven water moeten houden in een harde wereld. Door de activiteiten komen ze los van de straat en voorzichtig beginnen zich dromen te vormen voor hun toekomst: eerst de droom van een jongen om voetballer te worden, later de mogelijkheid om een leiderschapsrol te vervullen binnen de stichting.

Bedankt!
Wij willen iedereen die op wat voor manier meegeholpen en bijgedragen heeft (en dat zijn heel veel mensen!) heel hartelijk bedanken. Het is fantastisch om te zien hoe dit project zo breed gedragen is door onze gemeente en in ons dorp.

Vaya con Dios deze zomer!
Taakgroep ZWO