Contextueel bijbellezen

Contextueel Bijbellezen is een manier van lezen waarbij we de Bijbel en ons eigen leven aan elkaar toetsen. Eén woensdagavond in de maand gaan we met een aantal vrouwen op zoek naar vrouwen in de Bijbel. Wat weten we van deze vrouwen, wie waren dat. Zien we overeenkomsten tussen deze vrouwen en onszelf? Welk nieuw licht werpt het verhaal op onze vragen? Vanuit onze eigen context kijken we naar de tekst.

Ben je ook nieuwsgierig naar vrouwen in de bijbel? Ben je geïnteresseerd, wil je meedoen? Op woensdag 10 juli om 19:45 uur is de laatste bijeenkomst van dit seizoen gepland. Mirjam, de zus van Mozes en Aaron, staat dan centraal.
Op 19 september is de eerste bijeenkomst van het nieuwe seizoen gepland. Dan lezen we Hosea en richten ons op wat er in deze 'kleine profeet' over vrouw(en) staat.

Wil je meedoen? Of kun je niet op de aangegeven data, maar ben je wel geïnteresseerd? Stuur in beide gevallen een mailtje naar: Sonja van Dijk, sonja.van.dijk [apenstaartje] kpnmail.nl en/of Elizabeth van Deventer, L.vandeventer [apenstaartje] telfort.nl en houd De Schakel en de Zondagsbrief in de gaten voor de vervolgdata.