Benefietconcert Rineke de Wit & Amigos


Op vrijdagavond 24 mei om 20:00 uur vindt er een benefietconcert plaats met Rineke de Wit & Amigos, een gepassioneerde groep van vier professionele musici. Rineke zingt en bespeelt daarnaast de hobo en saxofoon, Henk Doest bespeelt de vleugel en accordeon, Judith de Groen de cello en Christianne Mosterd de viool. Het concert wordt georganiseerd door Taakgroep ZWO van PKN De Voorhof i.s.m. Kerk in Actie en de oprbengst is bestemd voor het project Hulp aan Straatkinderen in Colombia.

De avond krijgt een Latijns-Amerikaans tintje met muziek en zang. De genres die voorbij komen zijn licht populair klassiek, tango, filmmuziek en bekende thema's.

Stichting Straatkinderen in Medellín
Duizenden kinderen in de Colombiaanse stad Medellín leven in krottenwijken. Hun leven staat in het teken van armoede, geweld, verslavingen en drugsoverlast. Velen dreigen in de criminaliteit te belanden. Stichting Straatkinderen Medellín, een partner van Kerk in Actie, zet zich in voor deze kinderen. Dankzij Stichting Straatkinderen Medellín vinden er allerlei activiteiten plaats om te voorkomen dat kinderen op straat of in de criminaliteit belanden. Uitgangspunt van de stichting is dat de kinderen veel kunnen leren via activiteiten die ze graag doen. Daarom is er een voetbalschool, La Naranja Mecánica. Wekelijks volgen meer dan 200 kinderen daar trainingen. Een deel van de kinderen speelt mee in competitiewedstrijden. Andere activiteiten van de stichting zijn de muziekgroep Sararé, het handwerkproject Artesano de mi cuerpo (kunst is gezond voor het lichaam) en de straatkinderenkrant Entendámonos (Begrijp ons!).

Spelenderwijs ontwikkelen
Op deze manier leren ze vaardigheden die hen verder op weg helpen in het leven. Spelenderwijs leren de kinderen om zich in te zetten, zich aan regels te houden, te communiceren en conflicten op te lossen. Zo krijgen ze meer vertrouwen in zichzelf en in anderen. De kinderen kunnen alleen meedoen als ze ook lessen volgen op school en als ze laten zien dat ze zich thuis en tijdens de activiteiten goed gedragen. Wekelijks doen ruim vierhonderd kinderen mee en alle kinderen binnen de doelgroep in Medellín zijn welkom om deel te nemen.

Kaarten kosten € 10,- per stuk en zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Droogendijk (Voorstraat 23) en Esso Voskuilen (Randweg 2) in Woudenberg.
E-mail: ZWO [apenstaartje] pkndevoorhof.nl

Meer informatie over dit project: www.kerkinactie.nl/projecten/hulp-voor-straatkinderen-in-colombia