Musical Jakob

Het is drie jaar geleden dat de Musical ‘Ruth’ in de Voorhof opgevoerd werd door een heleboel enthousiaste mensen. Een prachtig project waarbij veel mensen hebben ervaren hoe bijzonder het is om dit als gemeente neer te zetten. We hebben heel veel zin om aan de slag te gaan met onze volgende musical, Jakob.
 
Het levensverhaal van Jakob, zoals we dat in het bijbelboek Genesis tegenkomen, kan het verhaal van iedereen zijn. Het kent herkenbare momenten van twijfel, angst, radeloosheid, pijn en verdriet. Van jaloezie, onmacht, leugen en bedrog. Maar ook van hoop, geloof en liefde. Jakobs verhaal is ons verhaal.
De vraag: “Wie is Jakob?” staat centraal in deze musical. Wie is die man, die het eerstgeboorterecht op een slimme manier in handen kreeg? Die zijn bijna blinde vader de zegen met een lafhartige verkleedpartij ontfutselde. Die alle familieverhoudingen op het spel zette en moest vluchten voor de woede van zijn broer. Die God bij Bethel op een indringende wijze in zijn leven ontdekte. Die tot over zijn oren verliefd werd op Rachel, de jongste dochter. Maar die een koekje van eigen deeg kreeg toen hij de morgen na de bruiloft ontdekte: ‘En zie... het was Lea!’
Die Laban te slim af was en als een rijke schaapherder voelt dat hij terug moet naar het land van belofte.
Wie is Jakob? Een mens waarin we ons kunnen herkennen. Een mens waarmee God toekomst maakt: Israël.
 
We zijn als stuurgroep al een tijdje bezig met de voorbereidingen om deze musical op te kunnen gaan voeren. Dat kan niet zonder de zangers/ toneelspelers/ decorbouwers/ techneuten en logistiek medewerkers! Voor ieder wat wils! Iedereen is welkom. Er zal de komende tijd meer informatie volgen, in de zondagsbrief en in de Schakel.
 
We hebben verschillende hoofdrollen te verdelen met solo’s, zoals Jakob, Rebecca, Laban en Rachel. Maar er zijn ook meerdere rollen die ingevuld moeten worden zonder een solo. Er zullen in september audities gaan plaatsvinden. De dinsdagavonden gaan we met de toneelspelers oefenen.
Daarnaast zijn we ook op zoek naar koorleden, we zullen in september gaan starten en zullen dan elke donderdagavond van 20.00-21.30 gaan oefenen.
 
Laten we er met zijn allen een mooi project van maken,
Sierd, Angelique, Diane, Petra, André en Hilde