God in de Supermarkt

Het is vast herkenbaar. Je staat in de supermarkt en je vraagt je af: wat eten we vanavond? De biologische boontjes uit Egypte of de ‘gewone’ boontjes uit Nederland? Een hamburger of een sojaburger? Of toch vis? Wat betekent dat gekke keurmerk precies? Gaan we voor het gezonde, plantaardige Alpro toetje of toch voor een emmertje met yoghurt en aardbeien, dat eigenlijk het lekkerst is? Wordt het de dure of de goedkope reep chocola?

Je hebt het niet gemakkelijk als consument in de supermarkt. Bij elk schap moeten keuzes gemaakt worden en het is geen gemakkelijke afweging tussen lekker, goedkoop, gezond, milieuvriendelijk, diervriendelijk en eerlijk voor de producent. Het palet aan keurmerken kan helpen, maar zorgt ook voor verwarring.

De werkgroep Groene Kerk organiseert twee workshops over dit thema, onder de titel ‘God in de supermarkt’. De workshops verkennen de keuzes die we maken, helpen argumenten te begrijpen en verbinden deze met een helder ethisch kader. De bijeenkomsten zijn actief, sociaal, informatief en gaan een serieuze maar niet te zware dialoog aan. Er wordt veel materiaal uit actuele documentaires en websites gebruikt.

De workshops worden gegeven door Arjan Schoonhoven en Alfred Slomp. Zij zeggen over hun drijfveer: ‘Wij zijn al vanaf onze studententijd geraakt door het onrecht en de pijn van medemens, natuur en dier. Wij willen hier graag iets aan doen en denken dat wij in de supermarkt op een praktische wijze een bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld. Wij laten ons inspireren door hoe Jezus omging met de arme en het behoeftige. Wij zijn onafhankelijk en niet verbonden aan een kerk, NGO, bedrijf, supermarktketen of keurmerk.’
Alfred is in het dagelijks leven werkzaam als zorgcoördinator in het Voortgezet Speciaal Onderwijs. Arjan is boerenzoon. In het dagelijks leven is hij werkzaam als lerarenopleider op de Radboud Universiteit.

Zie voor meer informatie : www.godindesupermarkt.nl
Tijd: 19.45 uur
Plaats: Marcuskerk Asschatterweg 23 3831 JJ Leusden