Workshop Iconen Schilderen

In het verlengde van het leer- en praathuis over iconen en bij voldoende belangstelling is er op zondagmiddag workshop Iconenschilderen.

Tijdens deze workshop kan men de techniek van het iconen schilderen in de praktijk leren kennen door het zelf te doen. Omdat het maken van een hele icoon in slechts één middag te hoog gegrepen is, beperken wij ons tot het gezicht van een engel naar drie mogelijke voorbeelden. Alle regels, termen en materialen komen aan bod en aan het eind is het gezicht klaar. Het is dè gelegenheid om met de techniek in de praktijk kennis te maken.

De workshop wordt gegeven door Jan Verdonk. Hij leerde de kunst in Griekenland en begon in 1991 in Nederland iconen te schilderen. Hij richtte in 2001 het Iconen Atelier Verdonk op, waarin nu op wekelijkse basis door 60 studenten geschilderd en kennis verzameld wordt. Sinds 2001heeft hij aan meer dan 250 mensen de beginselen van het iconenschilderen bijgebracht.

Tijdens de workshop is er de nodige achtergrondinformatie over de icoon, want Jan Verdonk is behalve iconenschilder ook orthodox theoloog.

Minimum aantal deelnemers: 8 Maximaal aantal deelnemers: 15
Bijdrage in de kosten: €25,00 per persoon
Contactpersoon: Ruud Gerritsen E-mail: gerritsenruud [apenstaartje] ziggo.nl
Wanneer: van 13.00 tot 18.00 uur  
Plaats: de Doorslag Scherpenzeel